Barneveld: 0342 491 028 | Nunspeet: 0341 230 580 | [email protected]

28 mei 2021

Nu is het moment!

Nu is het moment!

Heeft u vooral openstaande facturen bij particulieren? Dan is nu het moment om aan te sporen tot betaling! In deze periode krijgen veel particulieren hun vakantiegeld. Natuurlijk zijn er allerlei leukere dingen te bedenken dan schulden aflossen, maar als de schuldenaren op het juiste moment aangespoord worden, zou het maar zo kunnen dat de openstaande facturen betaald worden.


Door corona zijn de vakanties dit jaar vaak nog niet geboekt. Dit zorgt ervoor dat mensen hun vakantiegeld kunnen besteden aan andere dingen. In de praktijk zal blijken dat dit al is ‘ingevuld’ door erover te fantaseren wat er met het geld gedaan kan worden, maar er is nog niets concreet. In voorgaande jaren was op dit moment de vakantie al geboekt en kon met het vakantiegeld het resterende openstaande deel overgemaakt worden. Dit jaar boeken de mensen veel lastminute of helemaal niet. Als u het juiste moment uitkiest om aan te manen, kan het zo zijn dat uw schuldenaar ‘overstag gaat’ en betaalt. Dit zal vooral zo zijn als uw schuldenaar het geld normaal gesproken gewoon niet heeft en min of meer zijn kop in het zand steekt voor zijn schulden. Deze mensen durven u vaak niet te benaderen om te bezien of een betalingsregeling ook een optie is. 


Het is dus goed om bewust te zijn van het moment waarop u uw schuldenaar aanspreekt. Ook in de incassopraktijk is het vaak zo dat schuldenaren bijvoorbeeld vlak voor het weekend er niet op zitten te wachten dat ze aangesproken worden over hun schulden. Ze zullen sneller geneigd zijn om te betalen als het geld er op dat moment is. Of bijvoorbeeld aan het einde van de maand, veel mensen krijgen dan hun salaris of uitkering gestort.

 

Nu is het moment!

Mw. C. (Corian) Oudshoorn
incassomedewerker


Stuur een mail 0342 491 028