Barneveld: 0342 491 028 | Nunspeet: 0341 230 580 | [email protected]

10 juli 2020

Incasso en corona

Incasso en corona

Langzaamaan begint de samenleving weer normaler te worden, alhoewel het nog wel een behoorlijke tijd zal gaan duren voordat het weer ‘normaal-normaal’ is. Het is nu vooral afwachten en bezien wat de toekomst gaat brengen. Hopelijk heeft u de afgelopen periode goed doorstaan.

 

Op dit moment krijg ik veel vragen hoe nu te handelen bij openstaande facturen. U heeft begrip voor de positie van uw klant dat deze getroffen is door de coronacrisis en daarom niet direct de facturen kan betalen. Aan de andere kant heeft u de betaling ook nodig. Uw verplichtingen lopen immers ook door.

 

Daarbij hebben we te maken met mensen die dankbaar gebruik maken van de coronacrisis, misbruik maken eigenlijk. Ik heb het al een heel aantal keren te horen gekregen: “Door corona kan ik echt niet betalen.” Vervolgens blijkt dat het gaat om facturen van 2019 of daarvoor. Een beroep op de coronacrisis kan ook misplaatst zijn.

 

Al met al vereist incasso in deze tijden maatwerk. WH Incasso kan u dit bieden. We denken met u mee en zullen ook adviseren om bijvoorbeeld even pas op de plaats te maken op het moment dat we inschatten dat in de toekomst er wel geld uit zal komen, maar nu niet. Daarnaast zullen we doorpakken op het moment dat we andere signalen vanaf de debiteur ontvangen.

 

Corona zorgt ervoor dat we alert moeten blijven. Uitstel van betaling is in veel gevallen mogelijk, afstel daarentegen niet. Laat dat in uw communicatie naar de klant toe duidelijk zijn.  En loopt u tegen problemen aan? WH Incasso adviseert u graag en helpt u waar nodig.

Incasso en corona

Mw. C. (Corian) Oudshoorn
incassomedewerker


Stuur een mail 0342 491 028