Barneveld: 0342 491 028 | Nunspeet: 0341 230 580 | [email protected]

21 november 2023

Heeft u te maken met openstaande facturen? Geef ze uit handen!

Heeft u te maken met openstaande facturen? Geef ze uit handen!

WH Incasso is de incassodienstverlening van Wolleswinkel Hofman Advocaten. Via dit artikel geeft Willemijn van ’t Hul u meer inzicht in een incassotraject.

Gebruik onze voorbeeldaanmaning 

 Wij raden onze klanten aan om eerst zelf een aanmaning te sturen en daar helpen we bij. Bij een schuldenaar consument moet daarbij volgens de wet een zogenaamde ‘veertiendagenbrief’ verstuurd worden. Dat is een aanmaning met een betalingstermijn van 14 dagen na ontvangst, waarin de exacte buitengerechtelijke incassokosten aangezegd worden voor als er niet binnen de termijn betaald wordt. Op onze website whincasso.nl kunt u hiervoor een voorbeeldaanmaning downloaden. Tevens vindt u hier een rekentool om de buitengerechtelijke incassokosten te berekenen. 

Bijkomende kosten voor de wanbetaler 

 Krijgt u na uw aanmaning geen betaling, dan kunt u de incasso uit handen geven tegen een prijs van € 40,- per incasso. De kosten van onze incassodienstverlening worden verhaald op de wanbetaler. Daarvoor geldt een staffel: hoe hoger de vordering, hoe meer kostenvergoeding er verhaald zal worden. Daarnaast wordt er aanspraak gemaakt op rente over de periode dat er te laat is betaald.

Voorbeeld: Wanneer de betaaltermijn van een factuur van € 1.000,- op 1 januari verstrijkt, komt hier zes maanden later € 150,- aan buitengerechtelijke incassokosten en € 20,00 aan wettelijke rente bij. Bij een handelstransactie is de rente € 52,40. 

Het resultaat 

 WH Incasso streeft altijd naar het beste resultaat en stemt daar de incasso strategie op af. Denk aan herhaaldelijke incassobrieven, aanmaningen via Whatsapp en telefonische aanmaning. Wij laten ons niet om de tuin leiden door smoesjes. Tegelijk behandelen we uw relatie wel met respect. Een mogelijke oorzaak voor wanbetaling kan een moeilijke financiële positie aan de zijde van de schuldenaar zijn. Een betalingsregeling kan dan een optimaal resultaat geven. 

Kijk voor meer informatie op whincasso.nl 

Heeft u te maken met openstaande facturen? Geef ze uit handen!

mr. W.M. van 't Hul
Jurist


Stuur een mail 0342 491 028